Celková bílkovina v séru

Komponenta: Protein celkový
Jednotka: g/l

Materiál: Krev
Odběr do: Plast s akcelerátorem srážení
Odebírané množství: 5 ml

Pokyny k odběru: Lze použít i odběrový materiál se separačním gelem. Zabránit hemolýze a venostáze.

Maximální doba do zpracování: 4 hod při 20 °C

Referenční meze:
S Věk od Věk do DRM HRM Jedn. Další údaje
0D 1T 46,0 70,0 g/l od 7 do 12, ML
1T 7M 44,0 76,0 g/l od 7 do 12, ML
7M 1R 51,0 73,0 g/l od 7 do 12, ML
1R 2R 56,0 75,0 g/l od 7 do 12, ML
2R 15R 60,0 80,0 g/l od 7 do 12, ML
15R 99R+ 66,0 87,0 g/l od 7 do 12, L

Stabilita při 20-25 °C: 1 týden
Stabilita při 4-8 °C: 4 týden


Provádíme:
Rutinní vyšetření: Pondělí až pátek
Statimové vyšetření: Pondělí až pátek



Pokyny k předanalytické úpravě: Separace séra za běžných podmínek.

Pokyny pro pacienty:
Návod: 3 Pokyny před odběrem vzorku krve

Pokyny pro oddělení:
Návod: 10 Odběr žilní krve -vakuový systém
Návod: 11 Odběr žilní krve - zdroje chyb

Informace k metodě: