Celková bílkovina v séru |
Komponenta: | Protein celkový |
Jednotka: | g/l |
Materiál: | Krev |
Odběr do: | Plast s akcelerátorem srážení |
Odebírané množství: | 5 ml |
Pokyny k odběru: | Lze použít i odběrový materiál se separačním gelem. Zabránit hemolýze a venostáze. |
Maximální doba do zpracování: | 4 hod při 20 °C |
Referenční meze: |
S | Věk od | Věk do | DRM | HRM | Jedn. | Další údaje |
0D | 1T | 46,0 | 70,0 | g/l | od 7 do 12, ML | |
1T | 7M | 44,0 | 76,0 | g/l | od 7 do 12, ML | |
7M | 1R | 51,0 | 73,0 | g/l | od 7 do 12, ML | |
1R | 2R | 56,0 | 75,0 | g/l | od 7 do 12, ML | |
2R | 15R | 60,0 | 80,0 | g/l | od 7 do 12, ML | |
15R | 99R+ | 66,0 | 87,0 | g/l | od 7 do 12, L |
Stabilita při 20-25 °C: | 1 týden |
Stabilita při 4-8 °C: | 4 týden |
Provádíme: |
Rutinní vyšetření: | Pondělí až pátek |
Statimové vyšetření: | Pondělí až pátek |
Pokyny k předanalytické úpravě: | Separace séra za běžných podmínek. |
Pokyny pro pacienty: |
Návod: 3 Pokyny před odběrem vzorku krve |
Pokyny pro oddělení: |
Návod: 10 Odběr žilní krve -vakuový systém |
Návod: 11 Odběr žilní krve - zdroje chyb |
Informace k metodě: |